20-jarige Iraanse asielzoeker maakt strip over zijn tocht

Ebrahim was amper 15 toen hij wegvluchtte uit Iran omdat hij ervan verdacht werd flyers te verspreiden die schadelijk waren voor het regime ter plekke. Uit schrik in de gevangenis te belanden, mishandeld of misschien zelfs geëxecuteerd te worden, werd hij door zijn mama aangeraden te vluchten.

Nu is Ebrahim 20 en afgelopen zomer pende hij zijn hele verhaal neer in de vorm van een strip. Hoewel zijn vlucht een traumatische ervaring was, vindt hij het toch belangrijk om zijn ervaringen te delen met anderen. Ebrahim verblijft momenteel in Engeland, is Rode Kruisvrijwilliger maar mist zijn mama en zus nog iedere dag.

 

 

Klik hier om de volledige strip te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij het wereldwijde Rode Kruisnetwerk tracht onze dienst Tracing mensen als Ebrahim opnieuw in contact te brengen met vermiste familieleden. Help ons gevluchte families terug met elkaar in contact te brengen. Doe een online gift of stort op het rekeningnummer BE53 0000-0000 5353!

Doe een gift


Wil je met je bedrijf, scoutsgroep of sportclub helpen? Start een inzamelactie: organiseer een kunstveiling, wafelenbak, estafetteloop, benefietconcert bij jou in de buurt. Dankzij de opbrengst van jouw actie kunnen we nog meer mensen op de vlucht in contact brengen met hun vermiste familie.

Registreer je actie