Bloed en plasma geven kan binnenkort in hartje Brussel

Op 18 december openen we een gloednieuw donorcentrum in hartje Brussel. Vanaf dan kan je bloed of plasma geven in de Cellebroersstraat, vlakbij de Grote Markt en het Centraal station.

Op de nieuwe locatie -vlot bereikbaar met trein, tram en bus- hopen we nóg meer mensen te overtuigen om te doneren: Brusselaars, pendelaars én studenten. 

Praktische info

  • Place to be: Cellebroersstraat 16b, 1000 Brussel
    Parkeren: Interparking Albertina (ingang Gerechtsplein 16). Je ticket wordt gevalideerd in het donorcentrum.
    Openbaar vervoer: vlot bereikbaar via het Centraal Station.

  • Doneren kan op
    • Maandag van 11u30 tot 18u30
    • Dinsdag van 11u30 tot 18u30
    • Woensdag van 11u tot 15u
    • Donderdag van 11u30 tot 18u30
    • Vrijdag van 11u tot 15u

Wist je trouwens dat je vooraf een afspraak kan maken om bloed of plasma te geven? Zo hoef je niet te lang te wachten.

Boek online je bedje

Donorcentrum Jette sluit de deuren 

Het donorcentrum in Jette sluit definitief zijn deuren op vrijdag 15 december. Donderdag 14 december kan je er de laatste keer de arm uit de mouw steken. Aan onze 1.500 trouwe donoren: bedankt, jullie inzet was hartverwarmend! We hopen jullie terug te zien in de Cellebroersstraat of op de mobiele bloedinzameling in Jette.

Donorcentrum én vrijwilligerswerking Brussel-Hoofdstad

In de Cellebroersstraat komt niet alleen een nieuw donorcentrum: er komt ook een uitgebreide vrijwilligerswerking voor Brussel-Hoofdstad. Zo willen we de Brusselse Vlaming nóg beter van dienst zijn. We zullen er eerstehulpopleidingen geven, en onze -minder bekende sociale projecten- organiseren: Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, Aangepaste vakanties voor mensen met een handicap of ziekte, kinderen ondersteunen bij het maken van hun huiswerk enz.