Goede doelen mogen opnieuw schenkers werven in de openbare ruimte

De werving op straat en aan huis van nieuwe schenkers voor goede doelen is in België sinds 18 mei niet langer verboden. Meer dan 20 verenigingen hebben gezamenlijk beslist om vanaf 2 juni de wervingsactiviteiten omzichtig en langzaam te hernemen. Met gepaste maatregelen om burgers en wervers maximaal te beschermen en om de gesprekken in de best mogelijke omstandigheden te laten doorgaan. Alle verenigingen, waaronder ook Rode Kruis-Vlaanderen, zullen samen met hun leveranciers, deelnemen aan een gecoördineerd proces van langzame capaciteitsopbouw, gespreid over meerdere weken. Een pilootgroep zal dit proces opvolgen en bijsturen of afremmen indien de situatie dit zou vereisen. Een voorbeeld van één van de maatregelen is dat ‘kwetsbare’ gemeenten - met een besmettingsgraad van 2,5% of meer van de inwoners in de afgelopen 14 dagen - niet door de wervers bezocht worden.

Wij beginnen de heropstart van externe werving op woensdag 10 juni. Je herkent onze wervers aan hun rode kledij en identificatiebadge van het Rode Kruis. Onze wervers hebben ook altijd een mondmasker bij de hand en zetten dit ook op wanneer ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden tijdens het gesprek. Hoe en waarom onze organisatie fondsen werft lees je hier.

Meer informatie over de heropstart van externe werving door goede doelen en bijhorende maatregelen vind je op de website van de VEF. Ben je aangesproken en heb je vragen of opmerkingen bij het gesprek?  Contacteer ons via contact@rodekruis.be of op 015/443.443.