Help tolken voor jongeren op de vlucht

Vandaag de dag zijn heel wat jongeren op de vlucht. Jongeren die vaak uitzonderlijk kwetsbaar zijn. Door de asielcrisis krijgt onze dienst Tracing momenteel meer opsporingsvragen vanwege Niet Begeleide Minderjarigen naar hun familie. Normaal zorgt de voogd van de minderjarigen voor een tolk maar door het hoge aantal asielzoekers loopt de toewijzing van deze voogd vertraging op. Daarom zijn wij op zoek naar tolken die op vrijwillige basis met ons en de minderjarigen wil samenwerken.

Wat verwachten we precies?

We verwachten van een tolk dat hij/zij op een volledige manier mondeling (soms schriftelijk) van de bron- naar de doeltaal tolkt. Het is dus jouw taak ervoor te zorgen dat alle informatie die wordt uitgewisseld volledig, getrouw en neutraal is.

Heel specifiek zijn we op zoek naar tolken met een goede kennis van het Nederlands, Frans of Engels + één van deze talen: Dari - Pashtu - Arabisch - Tigrinya - Koeridsche talen - Somali.

Ben je bovendien bereid om vrijwillig voor ons te tolken? En schrikt het je niet af met heel verschillende mensen te werken? Stel je dan zeker kandidaat via tracing@rodekruis.be.