Crisisvrijwilliger Kamiel: “De hulp bleek echt broodnodig waardoor ik me ook nuttig kon maken. Dan ga je zelf ook content naar huis!"

Na onze oproep om crisisvrijwilliger te worden, schreef Kamiel zich meteen in. Enkele dagen later ging hij al helpen in een Antwerps woonzorgcentrum. “Een vriendin van mij liet weten dat Rode Kruis-Vlaanderen crisisvrijwilligers zocht. Iedereen weet dat de zorgsector het door deze crisissituatie heel moeilijk heeft, en het nog moeilijker zal krijgen. Daarom was er niet veel nodig om me te overtuigen om bij te springen.”

Kamiel ging helpen bij het uitdelen van de maaltijden en ging elke bewoner apart wat extra aandacht geven. Dingen waartoe het zorgpersoneel op dit moment minder gemakkelijk toekomt.

Het geeft veel voldoening iets voor een ander te kunnen betekenen. Zowel bij het personeel als bij de bewoners voelde ik veel dankbaarheid. Ik merkte ook dat de bewoners echt deugd hadden van dat extra babbeltje of van de hulp bij het telefoneren naar hun familie. Dan ga je zelf ook content naar huis!

Kamiel

Crisisvrijwilliger

Eén moment zal Kamiel bijblijven: "Ik ging een kamer binnen waarvan de bewoonster met een Duits accent sprak. Ze had al lang geen Duits meer gesproken, daarom haalde ik mijn beste Duits boven en voerden we zo de rest van ons gesprekje verder. Ze genoot er duidelijk van om nog eens in haar moedertaal te praten. Zo’n kleine dingen zijn héél makkelijk om te doen, en het resultaat ervan was hartverwarmend.”