Recordjaar aantal verzorgingen op Rock Werchter geëvenaard

Net zoals vorig jaar genoten de festivalgangers op Rock Werchter vier dagen lang van schitterende optredens en een zalige sfeer onder een loden zon. De hoge temperaturen zorgden ervoor dat onze 1.200 aanwezige vrijwilligers opnieuw de handen vol hadden en dat het record aantal verzorgingen van 2018 geëvenaard werd. In totaal werden 8.225 mensen verzorgd op het festivalterrein, 59 van hen hadden extra verzorging nodig en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Vorig jaar was een absoluut 'topjaar' voor onze vrijwilligers: toen werden er 8.229 mensen verzorgd en brachten we 73 bezoekers over naar het ziekenhuis. In 2017 moesten 'amper' 4.708 mensen verzorgd worden. We kunnen dus voor het tweede jaar op rij spreken van een recordjaar voor onze #Zomerhelden.

"Het was warm, warmer, warmst. Maar we waren op alles voorbereid. Het hitteplan omvatte onder meer een zonnecrèmeteam, vernevelaars, verfrissingspunten en gratis drinkwater bij alle sanitaire blokken. Vooral op zaterdag had het Rode Kruis het heel druk omdat het toen bijzonder warm was."

Nele Bigaré

Woordvoerder Rock Werchter

Op zaterdag was er inderdaad sprake van een dagrecord: onze vrijwilligers hielpen toen maar liefst 2.730 mensen op de wei van Werchter.