Suske en Wiske steunen onze vrijwilligers

Standaard Uitgeverij heeft samen met Geert Noels een unieke zeefdruk ontworpen. Bedrijven kunnen deze exclusieve Suske & Wiske-prent aankopen en zo onze vrijwilligers financieel steunen.

Door de coronacrisis leverden eerdere fondsenwervende acties slecht een fractie op van vorig jaar. Zonder deze noodzakelijke inkomsten wordt het moeilijk om de lokale Rode Kruiswerking te blijven garanderen. Nochtans willen en moeten onze vrijwilligers altijd klaarstaan voor de meest kwetsbare mensen in de maatschappij.

Ik koop een unieke zeefdruk!

De zeefdrukken worden geprint op A3-formaat en de eerste lading bestellingen werd verstuurd op vrijdag 29 mei. Bestellingen die na 29 mei geplaatst worden, zullen op een later moment verstuurd worden. Wie een unieke zeefdruk wil bemachtigen, kan dus nog steeds een bestelling plaatsen!

Er worden 500 genummerde exemplaren van een cartoon gedrukt die Charel speciaal voor deze actie heeft gemaakt. Bedrijven kunnen deze kopen voor 500 euro per stuk. Ik ga mijn netwerk vragen om er eentje te kopen om de zorgsector te steunen. Als er 500 bedrijven meedoen, hebben we 250.000 euro verzameld. Bij succes willen we graag nog een tweede of derde tekening aanbieden.

Geert Noels

Charel Cambré zag de opdracht meteen zitten. “Ik heb de voorbije weken al meer dan honderd cartoons gemaakt rond corona”, vertelt de tekenaar. “Deze tekening is iets universeler geworden. Aangezien Suske en Wiske dit jaar de ambassadeurs waren van de stickeractie, heb ik hen de hoofdrol laten spelen in het verhaal. Beschouw deze tekening maar als een herinnering aan deze rare tijden.”

Geert Noels is heel tevreden met het resultaat. “Ik hoop echt dat bedrijven hun gul hart tonen”, vertelt de econoom. “Deze tekening hoort echt thuis aan de receptie of in de koffiekamer waardoor mensen zich binnen tien jaar nog herinneren hoe we deze crisis zijn doorgekomen.”