Actie in de kijker: sporten voor het goede doel

5 oktober 2020

De personeelsleden van de Vlaamse overheid zetten hun beste beentje voor door een maand lang te sporten ten voordele van onze organisatie. Via het community platform Moving Lives konden ze hun acties registreren en laten sponsoren. Dit initiatief bracht maar liefst 19.188 euro op.

De opbrengst gaat naar de ondersteuning van onze strijd tegen COVID-19 en naar de Vakantiekampen die we organiseren voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

“Omdat we in deze bizarre tijden meer dan ooit op Rode Kruis-Vlaanderen kunnen rekenen, kozen we ervoor om hun vrijwilligerswerk te ondersteunen. Sporten en bewegen voor het goede doel, dat zijn immers 2 vliegen in één klap: we zetten mensen aan om meer te sporten en te bewegen en kunnen daardoor ook nog eens een mooie som doneren aan een organisatie die dat broodnodig heeft.”

Philippe Paquay, Adminstrateur-generaal Sport Vlaanderen

"We zijn erg trots om met Moving Lives een samenwerking te kunnen faciliteren tussen de Vlaamse overheid en Rode Kruis-Vlaanderen. Deze realisatie bekrachtigt de bestaansreden van ons digitaal community platform, namelijk verbinding brengen tussen individuen, bedrijven en goede doelen door middel van laagdrempelige activiteiten zoals wandelen, lopen en fietsen én deze energie omzetten in een financiële steun voor non-profit organisaties."

Maxime Vanacker, Co-founder & CEO Moving Lives.

Laat je inspireren