Chocolade als wapen tegen eenzaamheid

1 december 2020

Eenzaamheid is een onderschat en vaak verdoken probleem bij zowel jongeren als ouderen. The Belgian Chocolate Group brengt het thema onder de aandacht via een speciale verpakking van haar chocolade hartjes en steunt daarmee het Rode Kruis. Heel wat mensen in België leven in afzondering en worden geconfronteerd met eenzaamheid, of het nu thuis is, in een woonzorgcentrum of in een zorginstelling. 

Onze vrijwilligers bezoeken deze mensen regelmatig. Ze maken een praatje met hen, drinken samen een kopje koffie, delen een ontspannende activiteit of maken een wandeling. Daarnaast organiseren ze ook groepsactiviteiten, die mensen in staat stellen om nieuwe mensen te ontmoeten en zo de eenzaamheid te doorbreken.

De actie

The Belgian Chocolate Group vestigt via de verpakking van haar chocolade hartjes de aandacht op de activiteiten die wij doen om eenzaamheid te bestrijden. Per verkochte verpakking schenkt de chocoladeproducent bovendien €1 aan het Belgische Rode Kruis om te helpen in de strijd tegen eenzaamheid.

In totaal werden 30.000 stuks geproduceerd. Deze worden vanaf begin december verkocht in o.a. volgende winkelketens: Carrefour, Cora, Match en via de lokale verdeler Ameel Candy World N.V.

Wil je zelf ook een actie organiseren ten voordele van het Rode Kruis? Neem dan zeker even contact op met onze relatiebeheerders om je idee te bespreken via relatiebeheer@rodekruis.be of 015 44 33 97.

Bekijk hier meer inspirerende voorbeelden