Om wie geef jij?

1 december 2020

Wist je dat 1 op de 5 ooit het Rode Kruis nodig heeft? 1 op de 5 van jouw collega's of klanten heeft dus vroeg of laat onze hulp nodig. Dat is veel! Om iedereen te kunnen blijven helpen, rekenen wij nu op jou. Want naast een uitdagend jaar, was het ook financieel een moeilijk jaar voor ons. Veel van onze acties, zoals de bekende stickerverkoop, gingen niet door zoals voorzien. De impact op onze werking is groot, maar toch blijven we elke dag klaarstaan om te helpen. 

2020 was een onvoorspelbaar jaar. Ondanks de moeilijke omstandigheden kon je altijd op het Rode Kruis rekenen. We zorgden er ook nu voor dat bloed geven nog steeds in de meest veilige omstandigheden verliep, vervoerden COVID-19-patiënten en hielpen heel wat zorginstellingen het hoofd boven water houden tijdens de pieken van deze gezondheidscrisis. Iedereen helpen, dat doen we graag. Onze vrijwilligers en medewerkers staan er, elke keer opnieuw, om anderen te helpen!

Ook jij kan helpen en mee het verschil maken.

Hoe? Heel eenvoudig! 

  • Dit jaar ontvang je een extra fiscaal voordeel van 60% bij een gift van minstens 40 euro aan het Rode Kruis. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Surf naar www.rodekruis.be/warmbedrijf, doe een gift en geniet van dit uitzonderlijke belastingvoordeel. 
  • Maak jouw medewerkers en klanten warm om ons te steunen. Roep hen op “IK GEEF” te sms’en naar 4330. Zo geven zij 1 euro omdat ze om iemand geven. Dankzij die steun kunnen wij iedereen blijven helpen. Ook in het nieuwe jaar. Op www.rodekruis.be/downloads vind je het nodige digitale materiaal om deze oproep mee te ondersteunen op de sociale mediakanalen van je bedrijf.