Oproep: kom doneren in groep

22 maart 2021

Dagelijks hebben honderden mensen bloed nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Misschien kreeg je zelf ooit al bloed toegediend? Als je bloed nodig hebt dan is het er. In de operatiezaal, in de ziekenwagen… Of dat hoop je toch. Alleen dankzij personen die een levensreddende gift willen doen, kan een behandeling met bloed vanzelfsprekend blijven.  

Ook jij en je collega’s kunnen het verschil maken. Plan een teamuitje en kom bloed of plasma geven in een donorcentrum in jouw buurt. De lossere sfeer voor overleg, informele besprekingen en boost van de teamgeest krijg je er gratis bij. 

Zij gingen je voor 

Sanofi, Kortrijk & Leuven 

De collega’s van Sanofi kennen als geen ander het belang van plasma: het is namelijk van lévensbelang voor de behandeling van ‘TTP’, een soort auto-immuunziekte. Naar aanleiding van de internationale TTP-dag in 2020 gaven zij dan ook het goede voorbeeld én 14 zakjes plasma. Bekijk hier het verslag van hun groepsdonatie:  

Esign, Gent 

Samen bloed geven is een heel gemakkelijke manier om mensen te helpen. Het was trouwens een leuk weerzien, want we houden momenteel vooral digitaal contact. We hebben een uurtje bijgekletst en dat terwijl we anderen konden helpen. Win win voor ons!

Robbe

kwam samen met 9 collega's doneren

Coronaproof 

De veiligheid van onze donoren is altijd een topprioriteit en dat is nu niet anders. Bloed geven verloopt volledig coronaproof dankzij verschillende voorzorgsmaatregelen.  

Doneren gebeurt verplicht op afspraak. Zo weten we precies wie wanneer komt, kunnen we wachtrijen vermijden en een vlotte doorstroom garanderen. Maakt telewerk het moeilijk om de collega’s op één afgesproken tijdstip uit te nodigen? Kies voor actiedagen zodat de collega’s zelf kunnen plannen wanneer ze langskomen.  

Contacteer ons via relatiebeheer@rodekruis.be en we bekijken samen welke formule het beste voor jou en je collega’s past.