Uitzonderlijk éxtra fiscaal voordeel voor giften in 2020

14 september 2020

COVID-19 treft iedereen zwaar, ook onze organisatie. Jouw financiële gift aan onze organisatie in 2020 levert je een uitzonderlijk fiscaal voordeel op van 60%.

Maar liefst 11.000 vrijwilligers stonden van bij het begin van de coronacrisis in ons land klaar om de druk op de zorgsector in Vlaanderen te verkleinen. Niet minder dan 138.605 uren hielpen ze vrijwillig met het vervoer van coronapatiënten, ondersteuning aan zorgverleners in rust- en verzorgingstehuizen … en zoveel meer.

Maar ook vrijwillige inzet kost geld. Ziekenwagens rijden bijvoorbeeld niet op water en moeten onderhouden worden, vrijwilligers moeten degelijk opgeleid zijn en moeten over de beste materialen beschikken om anderen te kunnen helpen. Door de lockdown werden ook onze fondsenwervingsacties hard getroffen. Geen stickerverkoop, geen fondsenwerving op straat of deur-aan-deur … Dat betekent minder inkomsten én meer kosten dit jaar, zoals de aankoop van beschermende materialen en ontsmettingsmiddelen bijvoorbeeld.

De overheid stimuleert daarom de vrijgevigheid van bedrijven door een uitzonderlijk fiscaal voordeel te bieden voor schenkers die een gift doen in 2020. De belastingvermindering voor giften in 2020 wordt opgetrokken van 45% naar 60%. We hopen dat dit de bedrijven zal aanmoedigen om het Rode Kruis dit jaar extra te steunen ten voordele van het maatschappelijk belang.

Help jij mee? Doe een financiële gift en geniet van dit uitzonderlijk belastingvoordeel. Contacteer ons voor meer informatie via relatiebeheer@rodekruis.be of via 015 44 39 97.