Mensen zelfredzaam maken
Iemand in nood helpen lijkt evident. In theorie. In de praktijk zijn er veel mensen die panikeren en niet weten wat te doen. Meteen hulp kunnen bieden, voorkomt vaak erger. Daarom willen we zelfredzaamheid in Vlaanderen stimuleren zodat iedereen beter in staat is om elkaar te helpen in noodsituaties. Zo kunnen mensen krachtiger, juister en efficiënter reageren om levens te redden van anderen in nood.
We stonden samen te praten in de keuken. Plots nam mijn man zijn hartstreek vast en viel neer. Ik zag meteen dat de situatie kritiek was. Ik belde 112, de buurman en onze huisarts, en ik startte met hartmassage en even later mond-op-mondbeademing. Zonder hartmassage en beademing zou mijn man het niet gehaald hebben...
Rita
is verpleegkundige en redde haar eigen man
Dé referentie in eerste hulp
Mensen zelfredzaam maken is onze missie. Daarom organiseren we overal in Vlaanderen opleidingen in eerste hulp (EHBO). Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend didactisch lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en praktijkbeleving staat centraal. Dat maakt ons dé expert op vlak van eerste hulp in Vlaanderen. Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. We volgen actief de internationale richtlijnen en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.
Voor een hartveilig Vlaanderen
Met ons project Hartveilig willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren met een automatische externe defibrillator (AED). Zo vergroten we de overlevingskansen bij een hartstilstand. Daarnaast sensibiliseren we rond het belang van zo’n toestellen. Hoe meer AED’s er komen op openbare plaatsen, in sportclubs, scholen en bedrijven, hoe hartveiliger Vlaanderen wordt.